Chamaecyparis pisifera 'Boulevard'

Cham. pis. Boulevard.jpg

Product eigenschappen

Fustcode 418
Belading 35x18
Lagen per DC 6
Aantal per DC 630
Afname min. 1 DC
Barcode 8 716 137 000 395
Levertijd direct
Prijs op aanvraag

Product informatie

's Zomers heeft Chamaecyparis pisifera 'Boulevard' zilverblauw of zelfs intens blauw loof. 's Winters zijn de naalden blauwgrijs, maar ze krijgen vaak een purperen tint. 'Boulevard' kleurt het mooiste op goed vochthoudende en kalkarme grond. Op droge en kalkrijke bodems krijgt de cultivar niet haar fraaie tint. De vaak staalblauwe kleur komt het beste tot haar recht op een schaduwachtige plaats. 'Boulevard' heeft zacht loof, dat dankzij de gebogen naalden niet prikt. De priemvormige naalden staan in bosjes bij elkaar en de plant is wat kroezig vertakt. De conifeer is een jeugdvorm en houdt daardoor zijn naaldvormige blad. Snoei houdt de dichte, kegelvormige conifeer klein, maar bij voldoende ruimte kan 'Boulevard' een lengte van enkele meters bereiken.

Herkomst
'Boulevard' is een sport van de cultivar 'Squarrosa'. Een sport is een spontane afwijking, zoals bijvoorbeeld de opvallende kleur van 'Boulevard'. Het kleurverschil tussen 'Boulevard' en 'Squarrosa' wordt echter niet veroorzaakt door een verandering in de erfelijke aanleg. Een sport kan daarom alleen door stekken of andere vormen van vegetatieve vermeerdering in stand worden gehouden. 'Boulevard' is rond 1934 in de handel gebracht door Boulevard Nurseries in het Amerikaanse Newport. Kenners werden destijds verrast door de grote populariteit van de conifeer.

Prijs
De gezaghebbende Royal Horticultural Society (RHS, Londen) heeft de conifeer in 1993 bekroond met een ‘Award of Garden Merit’.

Bronnen
Kelly, J. en J. Hillier, 1995. The Hillier gardener’s guide to trees & shrubs.
Ouden, P. den en K. Boom, 1965. Manual of cultivated conifers. Hardy in the cold and warm-temperate zone. Welch, H.J., 1991. The conifer manual.

Toepassingen