Chamaecyparis pisifera 'Plumosa Aurea'

Cham. pisifera Plumosa Aurea.JPG

Product eigenschappen

Fustcode 418
Belading 35x18
Lagen per DC 6
Aantal per DC 630
Afname min. 1 DC
Barcode 8 716 137 000 050
Levertijd direct
Prijs Op aanvraag

Product informatie

’s Zomers goud- tot bronsgeel, ’s winters groengeel. Twee keer per jaar laat Chamaecyparis pisifera 'Plumosa Aurea' een fraaie kleuromslag zien. De cultivar is een halve jeugdvorm en heeft schubvormige naalden. Het loof is zacht en de twijgen zijn pluimvormig. Ondanks de dichte, kroezige vertakking is het loof iets opener dan het loof van de meer gevulde blauwe 'Boulevard'. De conifeer groeit breed uit, maar houdt zijn piramidale vorm. Ook volwassen exemplaren hebben dus de vorm van een kegel. Zonder snoei wordt de snel groeiende 'Plumosa Aurea' enkele meters hoog. De conifeer is nauwelijks gevoelig voor verbranden. De cultivar houdt niet van kalkrijke, zware kleigrond.

Herkomst
De Britse plantenverzamelaar Robert Fortune heeft Chamaecyparis pisifera 'Plumosa Aurea' in 1861 met enkele soortgenoten vanuit Japan opgestuurd naar de Royal Nursery in het Britse Bagshot.

Bronnen
Kelly, J. en J. Hillier, 1995. The Hillier gardener’s guide to trees & shrubs.
Ouden, P. den en K. Boom, 1965. Manual of cultivated conifers. Hardy in the cold- and warm-temperate zone. Pannekoek, G.J., 1964. Coniferen en hun toepassingen. Verboom, C. en A. Bloom, 1984. Coniferen. Welch, H.J., 1991. The conifer manual.

Toepassingen