Thuja occidentalis 'Teddy'

Thuya occ TEDDY.jpg

Product eigenschappen

Fustcode 212
Belading 48x12
Lagen per DC 8
Aantal per DC 576
Afname min. 1 DC
Barcode 8 716 137 000 036
Levertijd op aanvraag
Prijs op aanvraag

Product informatie

Frisgroen, omgekeerd eivormig en vooral compact. Dat zijn de opvallendste eigenschappen van de zeer winterharde Thuja occidentalis 'Teddy'. De conifeer is een jeugdvorm en houdt daardoor naaldvormig blad. De twijgen zijn zacht en vallen gemakkelijk uiteen. Vooral onder de last van een laagje sneeuw of een huisdier. Herstel is echter mogelijk, zodat de conifeer zijn bolvorm herkrijgt. De cultivar wordt wel 'Teddybär' of 'Teddybear' genoemd. 'Teddy' is echter de enige juiste naam.

Herkomst
De Duitse kweker H. Pierskalla uit Bad Berka heeft de conifeer in de jaren vijftig gevonden als zaailing van de cultivar 'Kobold'. Ondanks de frisgroene bolvorm onderkende Pierskalla de waarde van zijn vondst onvoldoende. Collega's wezen hem echter op de sierwaarde van 'Teddy'. Sinds kort krijgt de conifeer daardoor de aandacht die hij verdient.

Prijs
De keuringscommissie van de Nederlandse Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen heeft tijdens Plantarium 1998 een bronzen medaille aan Thuja occidentalis 'Teddy' toegekend.

Bronnen
Houtman, R.T., 1998 Dendroflora 35 (1998): 157

Toepassingen